Ankara Tıp’tan Prematüre Bebeklerin Hayatına Hassas Dokunuş

//Ankara Tıp’tan Prematüre Bebeklerin Hayatına Hassas Dokunuş

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin en son teknolojiye sahip olan Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi; yılda ortalama bin dolayında bebeğe sağlık hizmeti sunarken, ünite hastalarının yüzde 60’ını prematüre bebekler oluşturuyor. Neonatoloji alanında ülkemize öncülük eden ve birçok ilke imza atan fakültemiz ekibi, sadece ulusal değil uluslararası arenada da birçok eğitim faaliyetlerde bulunuyor.

Fakültemiz Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı-Neoatoloji Bilim Dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ömer Erdeve, ülkemizde her 10 bebekten birinin prematüre doğduğunu ve bunun da yılda yaklaşık 150 bin prematüre doğum anlamına geldiğini vurgulayarak, bu bebeklerin yaşama tutunma ve sağlıklı gelişim açısından özel desteğe ihtiyaç duyduklarına dikkat çekti ve farkındalık oluşturmak için 17 Kasım tarihinin tüm dünyada prematüre günü olarak kutlandığını ifade etti.

Literatüre yaptıkları katkılar ve ekip olarak tecrübeleri neticesinde Prematüre Günü’nü sadece ülkemizde değil, özellikle son yıllarda seri konferanslar ile (yakın zamanda ülkemizde 4. Hassas Dokunuş Toplantısı düzenlenmişti) Birleşik Arap Emirliği, Bahreyn, Katar, Belarus, Rusya, Azerbaycan gibi ülkelerde de kutladıklarını belirten Prof. Dr. Ömer Erdeve, dünya prematüre bebeklerinin hayatlarına hassas dokunuşlar yaptıkları için ekip olarak duydukları memnuniyeti ifade etti.

2018-11-30T16:06:54+00:00