//Uluslararası Tıpta 3 Boyutlu Baskı Sempozyumu Fakültemizin Ev Sahipliğinde Düzenlendi

Üniversitemiz Medikal Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi (MEDİTAM) tarafından Uluslararası Tıpta Üç Boyutlu Baskı Sempozyumu (International Symposium on 3D Printing in Medicine) 16-17 Kasım 2018 tarihlerinde, Fakültemiz Morfoloji Binası Ord. Prof. Dr. Abdülkadir Noyan Konferans Salonu’nda düzenlendi.

Başkanlığını MEDİTAM Müdürü Doç. Dr. Pınar Yılgör Hüri’nin yaptığı sempozyumun düzenleme kurulunda Fakültemiz Anatomi Anabilim Dalı’ndan Prof. Ayhan Cömert ve Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. Burak Kaya yer aldılar.

Açılışına Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Gülfem Elif Çelik, Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Belgin Sarımehmetoğlu ve Ankara Üniversitesi Kök Hücre Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Günhan Gürman’ın katıldığı Sempozyumda, ülkemizden katılan çok sayıda bilim insanının yanı sıra İngiltere, Belçika, Hollanda ve Güney Kore’den çok önemli konuşmacılar, üç boyutlu baskı ve modellemenin tıptaki güncel uygulamalarının detaylarını katılımcılar ile paylaştı.

Ülkemizde ilk defa düzenlenen Tıpta Üç Boyutlu Baskı Sempozyumu çok sayıda araştırıcı, klinisyen, öğrenci ve sanayi temsilcisini bir araya getirdi.

2018-11-27T08:59:55+00:00