Ergenlikte Cinsiyet Kimliği Sempozyumu

//Ergenlikte Cinsiyet Kimliği Sempozyumu

Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği tarafından 23 yıldır düzenlenen Ergen Günleri Sempozyumu, “Ergenlikte Cinsiyet Kimliği ve Cinsiyet” temasıyla 22-24 Kasım tarihleri arasında Fakültemiz Cebeci Hastanesi 50’inci Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Bu yıl Fakültemiz Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Ergen Ünitesi’nin işbirliği ile düzenlenen Sempozyuma, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Rektör Yardımcısı ve Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Bahaddin Güzel, Cebeci Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. A. Rüçhan Akar, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı, Ergen Ünitesi Sorumlu Öğretim Üyesi, Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Disiplinlerarası Sosyal Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı ve Sempozyum Eş Başkanı Prof. Dr. Bedriye Öncü, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı ve Sempozyum Eş Başkanı Prof. Dr. Füsun Çuhadaroğlu Çetin’in yanı sıra çok sayıda emekli ve halen görev yapan öğretim üyesi, öğretim görevlisi, hemşire, personel ve öğrenci katıldı.

Sempozyumun açılışında Fakültemiz Müzik Öğrenci Topluluğu üyeleri tarafından mini bir konser verildi. Öğrencilerimizin çaldığı birbirinden güzel eserler beğeni ile takip edildi.

Sempozyum Eş Başkanları Prof. Dr. Bedriye Öncü Çetinkaya ve Prof. Dr. Füsun Çuhadaroğlu Çetin tarafından kamuoyuna şu bilgiler aktarıldı:

“Her yıl ergenlikle ilgili farklı bir tema çerçevesinde düzenlenen ve konunun değişik boyutlarıyla ele alındığı sempozyumların bu yılki teması “Ergenlikte Cinsiyet Kimliği ve Cinsellik” konusuydu.

Cinsiyet döllenme sırasında belirlense de cinsiyet kimliğinin gelişimini etkileyen pek çok etmen bulunmaktadır. Toplantımızda intrauterin (rahim içindeki) dönemde beyin gelişiminden başlayarak cinsiyet kimliği gelişimi için önemli basamaklar ele alındı, konu toplumsal ve sosyal boyutlarıyla tartışıldı. Ergenlerde sağlıklı cinsellik, ergen cinselliğinin psikososyal ve güncel boyutları, ergen gebeliği, cinsellik gebeliği, cinsellik eğitimi, cinsel yönelim ve cinsiyet hoşnutsuzluğu gibi konular ele alındı. Programda olgu sunumlarına da yer verildi.

Bu toplantımızda, öncekilerde olduğu gibi poster bildirileri kabul edildi ve en iyi poster ödülü verildi.”

2018-11-27T09:29:34+00:00