Venöz Tromboembolizm Farkındalık Sempozyumu

//Venöz Tromboembolizm Farkındalık Sempozyumu

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi’nde “Sessiz Tehlikenin Farkında mıyız?” başlıklı Venöz Tromboembolizm (VTE) Farkındalık Sempozyumu düzenlendi. Hasan Ali Yücel Konferans Salonunda gerçekleştirilen Sempozyuma, Fakültemiz İbni Sina Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ayşe Küçükdeveci, Periferik Damar Cerrahisi Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Uğur Bengisun, İbni Sina Hastanesi Başhemşiresi Uz. Hem. Tekmile Köse’nin yanı sıra fakültemizden çok sayıda emekli ve görev yapan öğretim üyesi, hemşire ve sağlık çalışanları katıldı.

Prof. Dr. Uğur Bengisun, major sağlık problemlerinin oluşmasına neden olan tromboza dikkati çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla Uluslararası Tromboz ve Hemostaz Derneği’nin (ISTH) Dünya genelinde 175’ten fazla sağlık/tıp ve hasta örgütleri ile birlikte 13 Ekim’i Dünya Tromboz Günü olarak olarak ilan ettiğini belirtti.

Haberin devamı için tıklayınız.

2018-10-30T17:36:55+00:00