Fakültemiz mezunu Prof. Dr. Hotamışlıgil’e Avrupa Diyabet Mükemmeliyet Ödülü

//Fakültemiz mezunu Prof. Dr. Hotamışlıgil’e Avrupa Diyabet Mükemmeliyet Ödülü

Fakültemiz 1986  Mezunu olup halen Harvard Üniversitesi Genetik ve Karmaşık Hastalıklar Bölümü Başkanlığını yürüten Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil’e 25 yıldır gerçekleştirdiği çalışmaların diyabet ve obezite konusunda önemli yeniliklere, farkındalıklara yol açmış olması nedeniyle, Nobel’e giden yoldaki en önemli ödül olarak kabul edilen Avrupa Diyabet Mükemmeliyet ödülü layık görüldü.

Prof. Dr. Hotamışlıgil, açıklamasında, onu bu ödüle götüren yolu anlatırken, mezun olduğu Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne ve fakültemizde eğitim görürken kendisinin yetişmesinde çok büyük katkıları olan, Prof. Dr. Nejat Akar, Prof. Dr. Gürbüz Erdoğan ve Prof. Dr. Ayhan Çavdar’a ayrı bir vurgu yaptı ve şükranlarını sundu.

Harvard Üniversitesi’nden profesörlük unvanını 41 yaşında alan Prof. Dr. Hotamışlıgil, bugüne kadar diyabet, obezite ve kalp sağlığı alanında sayısız çalışmaya imza attı. Hotamışlıgil, 150’nin üzerinde makale, 25 binin üzerinde atıf, 10’dan fazla patent ile sonuçlanan çalışmaları ile tüm dünyayı etkileyen bir bilim adamı olarak tanınıyor.

2018-10-05T17:07:13+00:00