Prof. Dr. Alp Can’ın Yeni Kitabı: “Yaşam Bilimlerinde A’dan Z’ye Mikroskopi”

//Prof. Dr. Alp Can’ın Yeni Kitabı: “Yaşam Bilimlerinde A’dan Z’ye Mikroskopi”

“Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji-Embriyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alp Can’ın “Yaşam Bilimlerinde A’dan Z’ye Mikroskopi” isimli kitap yayınlandı. Kitap, “Mikroskobun Uzun Öyküsü (Dünyada ve Türkiye’de)”, “Işık Mikroskobu (Işığın Göz Kırpışları)”, Elektron Mikroskobu (Enerji Dokunuşları)”, “Stereomikroskopi (Yaşamın Gerçek Yüzü)”, Dijital Fotomiktografi (Bir Fotoğraf Alabilir miyim?)” gibi bölümlerden oluşuyor.

Kitapta Ankara Tıp’ın Türkiye’deki ilklerine de vurgu yapılıyor

5 tematik kısım, 10 bölüm, 18 panel, 40 tablo, 662 çizim/mikrograf, İngilizce/Türkçe terimler listesinden oluşan 348 sayfalık Kitapta, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin Türkiye’de ilklere sahip bir fakülte olduğuna vurgu yapılıyor. Prof. Dr. Alp Can, bu ilkleri şöyle sıralıyor: “Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk mikroskopları”, “Türkiye’nin Tıpta Kullanılan En Eski Elektron Mikroskobu”, “Türkiye’nin Elektron Mikroskobu Alanında Yapılan İlk Yayın”, “Türkiye’nin İlk Konfokal Mikroskobu.”

2018-09-20T22:44:49+00:00