//Fakültemiz Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyelerinden Ulusal Diyabet Kongresine Etkin Katılım

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Rıfat Emral’ın genel sekreterliğini yaptığı 54’üncü Ulusal Diyabet Kongresi 18-21 Nisan 2018 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirildi.

Her yıl olduğu gibi yoğun katılımla gerçekleşen kongrenin ilk gününden itibaren Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim üyelerinin oturum başkanı ve konuşmacı olarak da görev yaptığı kongrenin bilimsel programında Fakültemiz Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı’nın kaybettiğimiz öğretim üyelerinden (başkanlarından) Prof. Dr. Nuri Kamel adına da bir konferans düzenlendi. Konu başlığı ‘İntrauterin hayattan yaşlılık dönemine dek D vitamini; diyabetlide önemli mi?’ olan konferansın konuşmacısı Fakültemiz Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Demet Çorapçıoğlu, oturum başkanı ise Bilim Dalımızın bir önceki başkanı olan Prof. Dr. Ali Rıza Uysal’dı.

Bu yılki Kongrede Bilim Dalımızca yapılmış olan ‘Türkiye’ye özgü Atatürk Orman Çiftliği Dondurmasının Glisemik İndeks Değerinin Belirlenmesi’ başlıklı çalışma da sözlü bildiri kategorisinde, Bilim Dalımızın diyet uzmanı olarak çalışan Diyet Uzmanı Nüket Yumuk tarafından sunuldu ve büyük ilgi gördü.

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı’nda diyabet hemşiresi olarak çalışan Nuran Metinarıkan da, Ulusal Diyabet Kongresi’ne paralel şekilde düzenlenen ‘20. Diyabet Hemşireliği Sempozyumu’na katılarak ‘Tırnak Batması Olan Diyabetli Bireylerde, Tırnak Batmasına Neden Olabilecek Tutumların ve Uygulanan Tırnak Teli Tedavisinin Değerlendirilmesi’ başlıklı bildirisini sözel sunum olarak takdim etti.

Ankara Tıp logolu el kitapçıkları kongre katılımcılarına dağıtıldı

Kongrede Bilim Dalımızın önemli etkinliklerinden biri de, yine bilim dalında diyet uzmanı olarak çalışan Diyet Uzmanı Caner Küçüker’in yazdığı ‘Diyabet Tedavisinde Karbonhidrat Sayımı’, ‘Obezite Tedavisinde Yaşam Tarzı Değişikliği’, ‘Diyabetli Bireylerin Mutlaka Bilmesi Gereken Hususlar’ ve ‘115 Soru-115 Cevap; Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Diyetisyenliği’ başlıklı el kitapçıklarının, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi logosu kullanılarak basılmış şekli ile kongre katılımcılarına ücretsiz dağıtılmasıydı.

Prof. Dr. Demet Çorapçıoğlu, Prof. Dr. Nilgün Başkal, Prof. Dr. Sevim Güllü, Prof. Dr. Rıfat Emral ve Doç. Dr. Özgür Demir’in kongre kapsamındaki çeşitli konferans ve panellerde oturum başkanı olarak görev yaptıkları, Prof. Dr. Mustafa Şahin’in de ‘Metabolizma ve Mikrobiyata İlişkisi’ başlıklı panelde ‘Mikrobiyatanın Değiştirilmesi Mümkün mü? Metabolik Hastalıkların Tedavisinde Çözüm Olabilir mi?’ başlıklı bir konuşma yaptığı Kongreye, Fakültemiz Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı öğretim üyelerinin sunumları büyük ilgi çekti.

2018-05-17T17:33:56+00:00