ANTBAT’tan 6’ıncı Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi

//ANTBAT’tan 6’ıncı Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi

Kongre Danışmanlığını Fakültemiz Cebeci Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. A. Rüçhan Akar ve Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Özden Palaoğlu’nun; başkanlığını da Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Emine AKKUŞ’un yürüttüğü Ankara Tıp Bilimsel Araştırma Topluluğu (ANTBAT), 20-22 Nisan tarihlerinde 6’ıncı Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi’ni düzenledi. Kongreye, Türkiye ve Dünya’da organ nakillerinin öncü isimlerinden olan, Ankara Tıp Mezunu Prof. Dr. Mehmet Haberal, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Bahaddin Güzel, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Gülfem Çelik’in yanı sıra çok sayıda öğretim üyesi, öğrenci katıldı.

Kongrenin bu yılki konusu “Transplantasyon-Solid Organ Nakli’ oluşturdu. 41 tıp fakültesinden 450 öğrencinin katıldığı Kongrenin Onursal Başkanlığını Prof. Dr. Mehmet Haberal yaptı. 2 günlük bilimsel programda organ nakli; etik, hukuk, psikiyatri, teknolojik gelişmeler, organ bağışı ve solid organ nakillerinde cerrahi ve dahili bilimler açısından yani multidisipliner olarak ele alındı.

Kongreye Sağlık Bakanlığı Organ Bağışı Standı kurarak destek verdi. Başkanlığını Fakültemiz Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Ateş’in yaptığı Türk Nefroloji Derneği de bu önemli Kongreye destek verdi. Alanında çok başarılı yurtiçi ve yurtdışından öğretim üyelerinin katılımı ve farklı fakültelerden öğrenci sunumlarının yapıldığı Kongrede, sosyal sorumluluk projesi kısmını oluşturan organ bağışı ile ilgili video yarışması, tiyatral gösteri ve çalıştaylar gerçekleştirildi.

2018-10-01T22:15:37+00:00