//Prof. Dr. Mualla Öztürk Anısına Düzenlenen Sempozyum ‘Çocuklarda Bilişsel Davranışçı Terapiler’ Temasıyla Gerçekleştirildi

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı tarafından geleneksel olarak düzenlenen Prof. Dr. Mualla Öztürk Sempozyumlarının 29’uncusu 14-18 Şubat 2018 tarihlerinde Fakültemiz Cebesi Yerleşkesi 50’inci Yıl Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Çocuklarda Bilişsel Davranışçı Terapiler “Kaygı Depresyon” temasıyla düzenlenen Sempozyumun açılışında Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Gülfem Elif Çelik, Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Birim Günay Kılıç birer konuşma yaptı.

Sempozyumun ana temasının “Çocuklarda Bilişsel Davranışçı Terapiler: Kaygı ve Depresyon” olarak belirlendiğini söyleyen Prof. Dr. Birim Günay Kılıç, “Bilişsel Davranışçı Terapiler, kanıta dayalı bilimsel uygulamalardır. Ülkemizde bu terapi yöntemi için, çocuk ve ergen ruh sağlığı alanında çalışanlara yönelik yapılandırılmış eğitim programları giderek yaygınlaşmaktadır” dedi.

“Sempozyum ile genç klinisyenlere yeni ufuklar açabilmeyi diliyoruz
Prof. Dr. Kılıç şunları kaydetti: Bu Sempozyum ile mesleki bilgi ve becerilerini bilişsel davranışçı terapiler konusunda zenginleştirmiş klinisyenlerin deneyimlerinden yararlanabileceğimiz bir bilim şöleni oluşturmayı hedefledik. Özellikle mesleki eğitimlerin başında olan genç klinisyenlere yeni ufuklar açabilmeyi diliyoruz. Bilimsel şölenimiz çok sayıda uygulamaya dönük, vaka temelli sunumların yanı sıra alanında yetkin iki bilim insanının (Prof. Dr. Emine Gül Kapçı ve Prof. Ceu Salvador) atölye çalışmasını da kapsamaktadır.”

Prof. Dr. Mualla Öztürk Ödülü savaş mağduru çocukları inceleyen araştırmaya verildi
Sempozyumda yine bir gelenek haline gelen Prof. Dr. Mualla Öztürk Çocuk Ruh Sağlığı Araştırma Ödülü töreni de düzenlendi. Ödül, Prof. Dr. Mualla Öztürk’ün adına, ailesi tarafından, Türkiye Sinir ve Ruh Sağlığı Derneği aracılığı ile 1990-2014 yılları arasında her yıl; 2014 yılından itibaren iki yılda bir veriliyor. Ödülün 2018’deki sahipleri, ‘Suriye ve Irak’tan Gelen Savaş Mağduru Çocuk ve Genç Mültecilerde Travma Sonrası Stres Bozukluğu Düzeyi’ konulu çalışma ile Prof. Dr. Işık Karakaya, Doç. Dr. Şaziye Senem Başgül, Uzm. Kln. Psik. Hüseyin Binay oldu. Ödül sahipleri, ödüllerini  Fakültemiz Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı emekli öğretim üyelerinden Prof. Dr. Efser Kerimoğlu ve Prof. Dr. Ayşe Yalın’ın ellerinde aldı.

2018-03-21T12:09:05+00:00