Fakültemiz Dönem 3 Öğrencileri Tarafından Ötanazi Paneli Düzenlendi

//Fakültemiz Dönem 3 Öğrencileri Tarafından Ötanazi Paneli Düzenlendi

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem 3 öğrencileri tarafından 9 Şubat 2018 tarihinde ötanazi konusunun irdelendiği bir panel düzenlendi. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Sarı Salon’da gerçekleştirilen panelin konuşmacıları Fakültemiz Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yasemin Neyyire Yalım ve Halk Sağlığı Anabilim Dalı emekli öğretim üyelerinden Prof. Dr. Recep Akdur’du.

Panelin ilk kısmında ötanazi konusunun önemini vurgulamak için dünya kamuoyunda uzun tartışmalara yol açmış, ölümcül hastalığa yakalanmış iki hastanın hikayesini anlatan kısa videolar izletildi. Panel, Prof. Dr. Yasemin Yalım ve Prof. Dr. Recep Akdur’un sunumları ile devam etti. Daha Sonra ötanazi uygulamasına ait kısa bir video izlendikten sonra katılımcılarında interaktif katılımıyla gerçekleştirilen soru-cevap bölümüne geçildi. Bu bölümde katılımcılar panelist öğretim üyeleri ve birbirleri ile tartışma fırsatı buldu.

Panel, hasta hekim ilişkisini anlatan dünya sanat tarihinin en meşhur eserlerinin toplandığı bir dakikalık video ve müzik dinletimi ile sona erdi.

2018-02-26T09:59:10+00:00