//Akademik Gelişim Programları “Makale Yazma” eğitimi 14 Şubat 2018’de gerçekleştirildi

Akademik Gelişim Programları kapsamı altında yer alan “Makale Yazma” eğitimi 14 Şubat 2018 tarihinde Morfoloji Yerleşkesi Mor Salonda yapıldı. “Makale Yazma” eğitimi Prof. Dr. İsmail Hakkı Ayhan, Prof. Dr. Hamdi Akan ve Prof. Dr. Nuray Yazıhan tarafından gerçekleştirildi. Eğitime Fakültemizden 26 genç akademisyen katıldı. Eğitim kapsamında; niye araştırma yaparız? ne yazalım (olgu sunumu, kısa rapor, kısa not, editöre mektup, araştırma, derleme, meta analiz, sistematik derleme), bir makalenin anatomisi, araştırmalarda tasarım ve metodoloji, deneysel modeller ve analiz yöntemlerinin yazım ve yorumu, bilimsel yayına hazırlık ve dergi seçimi, bilimsel yayınlarda aldatmaca ve taraf tutma ve etkin PubMed tarama konularında bilgi sunumu yapıldı. Katılımcıların atölye çalışması ve gurup sunumu yaptıkları çalışma son test ve geri bildirim ile sona erdi. Katılımcılar eğitimden büyük memnuniyet duyduklarını ve yarar gördüklerini bildirdiler.

2018-10-01T21:07:18+00:00