//YÖK’ten QS Sıralamasında Dünyada İlk 400 Üniversite Arasına Tıp Alanı ile giren Ankara Üniversitesine Başarı Ödülü

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, sıralama kuruluşu Quacquarelli Symonds (QS) tarafından yapılan çalışmaya göre araştırma ve tanınırlık açısından dünyadaki bin üniversite arasında ilk 400’e giren 10 Türk üniversitesine ödül verdi. Buna göre Ankara, Bilkent, Boğaziçi, Ege, Hacettepe, İTÜ, İstanbul, Koç, ODTÜ ve Sabancı üniversiteleri ‘Alan Odaklı Başarı Ödülü’ almaya hak kazandı. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi, dünyadaki üniversitelerin arasında yer alarak, hem fakültemize hem de üniversitemize haklı bir gurur yaşattı.

QS’in çalışması nasıl başladı?

YÖK tarafından, QS yetkililerinden, Türkiye’deki üniversitelerin uluslararası düzeyde rekabet edebildiği alanların tespitine yönelik bir çalışma yapması istendi. QS Türkiye Ülke Direktörlüğü yetkilileri, bu kapsamda 46 alandan Türkiye’deki üniversitelerin çıktılarını değerlendirdi ve uluslararası düzeyde rekabet edebildiği 24 alan tespit etti. Buna göre, belirlenen 10 üniversitenin 24 alanda dünya üniversiteleri ile rekabet ettiği ortaya çıktı.

Bu kapsamda başarılı olduğu belirlenen üniversitelere, “Küresel Rekabet Ortamında Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Toplantısı’nda, “Alan Odaklı Başarı Ödülleri” verildi.

Türkiye yükseköğretim sisteminin uluslararası arenada mevcut durumunun değerlendirildiği ve geleceğe yönelik planlamaların ele alındığı toplantıya, Türkiye’deki üniversitelerin rektörleri, yurt dışındaki bazı üniversitelerden yöneticiler ile QS ve University Ranking by Academic Performance (URAP) yetkilileri de katıldı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç, 24 alanda dünya üniversiteleri ile rekabet eden 10 Türk üniversitesine ödül verdi. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi adına ödülü, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın ellerinden aldı.

YÖK’ten QS sıralamasında1

2018-01-22T13:29:35+00:00 Ocak 22, 2018|Seçkiler|