Tıp Eğitiminde İntörnlük Çalıştayı

//Tıp Eğitiminde İntörnlük Çalıştayı

Tıp Eğitiminde İntörnlük Çalıştayı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından, 10 Ocak 2017 tarihinde  tıp eğitiminin son aşaması olan intörnlük eğitiminin mevcut durumunun değerlendirildiği ve geleceğe yönelik planlamaların konuşulduğu “Tıp Eğitiminde İntörnlük Çalıştayı” düzenlendi. İntörnlük Çalıştayı’na ülkemizdeki tüm tıp fakültesi dekanları, dönem 6 koordinatörleri ve intörn temsilcileri ile öğrenciler davet edildi. Çalıştaya Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülfem Elif Çelik, Dönem 6 Koordinatörü Prof. Dr. Feride Söylemez, Fakültemiz Öğrenci Temsilcisi İnt. Dr. Naci Yılmaz ve Dönem 5 Öğrenci Temsilcisi Stj.  Dr. Selçuk Erol katıldı.

YÖK Başkanvekili Prof. Dr. M. İ. Safa Kapıcıoğlu’nun moderatörlüğünde gerçekleştirilen çalıştaya üniversitelerin tıp fakültesi dekanları, Sağlık Bakanlığı yetkilileri, ve intörn temsilcileri katıldı.

Açılış konuşmasının ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrenci Temsilcisi İnt. Dr. Naci Yılmaz tarafından, tüm intörnleri temsilen “İntörnlerin Gözünden İdari-Fiziki Sorunlar” başlıklı bir sunum gerçekleştirildi.
Sunumların tamamlanmasının ardından YÖK Başkanvekili Prof. Dr. M. İ. Safa Kapıcıoğlu moderatörlüğünde gerçekleştirilen “İntörnlük Eğitiminde Sorunlar ve Çözüm Önerileri” başlıklı tartışma bölümüne geçildi. YÖK Başkanvekili Kapıcıoğlu ile katılımcılar arasında soru-cevap şeklinde gerçekleştirilen tartışma bölümü ile karşılıklı görüş alışverişinde bulunularak intörnlük eğitimi tüm detaylarıyla istişare edildi.

2018-01-11T17:06:14+00:00 Ocak 11, 2018|Seçkiler|