Prof. Dr. Melek Tulunay Anısına Sempozyum

//Prof. Dr. Melek Tulunay Anısına Sempozyum

Prof. Dr. Melek Tulunay Anısına Sempozyum

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı merhume öğretim üyesi Prof. Dr. Melek Tulunay anısına Fakültemiz İbni Sina Hastanesi Hasan Ali Yücel Konferans Salonu’nda, 13 Aralık 2017 tarihinde bir sempozyum düzenlendi.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Bahaddin Güzel, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Gülfem Elif Çelik, İbni Sina Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ayşe Küçükdeveci’nin de katıldığı sempozyuma, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı’ndan, Fakültemizden ve diğer fakülte ve üniversitelerden çok sayıda davetli katıldı.

Sempozyumun açılışında, Fakültemiz Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Çiğdem Denker bir konuşma yaptı. Daha sonra, Algoloji Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Enver Özgencil, barkovizyon eşliğinde merhume Prof. Dr. Melek Tulunay’ın hayatını anlatan bir sunum gerçekleştirdi.

‘Yoğun bakım Konuşalım’

Sempozyumda, ‘Yoğun Bakım Konuşalım’ temalı bir konferans da düzenlendi. Oturum başkanlığını Fakültemiz Algoloji Bilim Dalı emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Birsen Saygın’ın yaptığı Konferansta, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mehmet Oral ‘Pulmoner Hipertansiyon’, Prof. Dr. Mustafa Kemal Bayar ‘Ekstrakoporeal Membral Oksijenasyon’, Prof. Dr. Necmettin Ünal ise ‘Yoğun Bakımların Geleceği, Global değerlendirme’ başlıklı sunumlar gerçekleştirdiler.

2017-12-26T16:13:59+00:00 Aralık 26, 2017|Seçkiler|