ANTBAT’tan 10’uncu Cerrahi Konulu Vaka Günleri

//ANTBAT’tan 10’uncu Cerrahi Konulu Vaka Günleri

ANTBAT’tan 10’uncu Cerrahi Konulu Vaka Günleri

Başkanlığını Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem 3 öğrencisi Emine Akkuş’un yürüttüğü Ankara Tıp Bilimsel Araştırma Topluluğu’nun (ANTBAT) düzenlediği “10’uncu Cerrahi Konulu Vaka Günleri” 9 Aralık 2017 tarihinde 31 Tıp Fakültesinden 290 öğrencinin katılımıyla Fakültemiz Cebeci Hastanesi 50’inci Yıl Konferans Salonunda düzenlendi. Beyin ve Sinir Cerrahisi, Genel Cerrahi, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi, Ortopedi ve Travmatoloji Cerrahisi, Kardiyovasküler Cerrahi olmak üzere 5 oturum halinde düzenlenen programda toplam 13 öğrenci sunumu gerçekleştirildi.

Programın oturum başkanlıklarını, Fakültemizin alanında oldukça başarılı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ayhan Kuzu, Prof. Dr. Savaş Serel, Doç. Dr. Melih Bozkurt ile Araştırma Görevlisi Elçin Orucov yürüttü. Programın açılış konuşmasını Fakültemiz Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Pelin Arıbal Ayral yaptı.

Öğrenci sunumlarını, ANTBAT Danışmanı ve Farmakoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Özden Palaoğlu, Patoloji Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Gülşah Kaygusuz, Fizyopatoloji Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Nuray Yazıhan ve farklı fakültelerden seçilen 6 jüri üyesi değerlendirdi. Bu değerlendirme sonucunda dereceye giren öğrencilerin isimleri ise şöyle:
-Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Genel Cerrahi oturumundaki sunumuyla 1’inci olan Dönem 4 öğrencisi Stj. Dr. Ersin Yavuz,
-Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Beyin ve Sinir Cerrahisi oturumundaki sunumuyla 2’inci olan Dönem 2 öğrencisi Merve Mutlu,
-İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Genel Cerrahi oturumundaki sunumuyla 3’üncü olan Dönem 3 öğrencisi Muhammed Derviş Arslan.

Bilimsel anlamda oldukça doyurucu olan etkinliğin sosyal programı kapsamında Ankara Tıp Müzik Kulübü, katılımcılara eşsiz bir müzik dinletisi sundu. Programın kapanışında ANTBAT ekibi, Nisan 2018’de gerçekleştireceği kongrenin duyurusunu da yaptı.

2018-03-28T15:50:46+00:00 Aralık 13, 2017|Seçkiler|