Turkish Human Brain Mapping Meeting-2017

//Turkish Human Brain Mapping Meeting-2017

Turkish Human Brain Mapping Meeting-2017

Prof. Dr. Metehan Çiçek’in eş başkanlığında düzenlendi

Beyin Araştırmaları Derneği (BAD) tarafından İstanbul Üniversitesi’nde Organization for Human Brain Mapping’in (OHBM) desteğiyle 21-25 Kasım 2017 tarihlerinde “Turkish Human Brain Mapping Meeting-2017” düzenlendi. BAD 2’inci Başkanı ve Fakültemiz Fizyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi, Sağlıklı Bilimler Enstitüsü Sinirbilim Anabilim Dalı Başkanı ve Beyin Araştırmaları ve Uygulamaları Merkezi (BAUM) Müdürü Prof. Dr. Metehan Çiçek toplantının eş başkanlığını üstlendi.

Toplantının ilk 2 gününde, “Recent Advances in Human Brain Mapping” başlıklı sempozyum gerçekleştirildi. Sempozyumun ilk gününde Prof. Dr. Metehan Çiçek “Time perception: Relations with working memory and reward prospect” isimli “keynote” sunumu yaptı. Aynı gün gerçekleşen “Neuroimaging in Clinics” isimli panelde Fakültemiz Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi ve BAUM Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Bora Başkak,Functional prefrontal correlates of jumping to conclusions bias in psychosis” isimli bir sunum gerçekleştirdi.

Kongrenin ikinci gününde “Computational Neuroscience” isimli panelde, Fakültemiz Fizyoloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Canan Kalaycıoğlu ve Prof. Dr. Metehan Çiçek ile birlikte çalışmalar gerçekleştiren Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. İlkay Ulusoy, “Effective Connectivity Modeling of Human Brain” isimli bir sunum yaptı. İkinci günün sonunda Prof. Dr. Metehan Çiçek’in de katılımıyla “Türkiye’de Nörogörüntüleme” konulu bir yuvarlak masa toplantısı düzenlendi.

Sempozyum sonrasında İstanbul Üniversitesi Hulusi Behçet Yaşam Bilimleri Araştırma Laboratuvarı’nda fonksiyonel MR analizlerini içeren 3 günlük nörogörüntüleme kursu, Prof. Dr. Metehan Çiçek ve BAUM Beyin Görüntüleme Laboratuvarı ekibinden Uzman Emre H. Kale ve Arş. Gör. Sertaç Üstün’ün katkılarıyla gerçekleştirildi.

2017-12-07T13:56:12+00:00 Aralık 7, 2017|Seçkiler|