//Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalımızdan 13’üncü Hipofiz Sempozyumu

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı tarafından Ankara’da gerçekleştirilen 13’üncü Hipofiz Sempozyumu 10-11 Kasım 2017 tarihlerinde düzenlendi. Sempozyumun bilimsel sekretaryasını, Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalımızdan Prof. Dr. Mustafa Şahin ve Doç. Dr. Özgür Demir yaptı. Sempozyum büyük bir ilgi ve dikkatle izlendi, konu hakkında deneyim paylaşımları, etkin bir biçimde gerçekleştirildi.
Sempozyumda yapılan olgu sunumları, Endokrinoloji, Radyoloji ve Beyin Cerrahisi gibi farklı branşların katılımı, hastaya bütüncül bakabilme açısından yol gösterici oldu. Hipofiz Sempozyumunun farklı branşlardan çok sayıda hekim katılımıyla gerçekleşmiş olması, Fakültemiz Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı’nın, hipofiz hastalıkları alanında yıllardır eksikliği duyulan multidisipliner yaklaşımı da başardığının bir göstergesi niteliğinde.
Sempozyum katılımcılarına, 10 Kasım’da Atatürk rozeti, Atatürk ile ilgili kitap verilirken, Sempozyum açılışında Atatürk hakkında az bilinenlerle ilgili bir konuşma yapıldı. Sempozyum sürecinde, salonun dolu olması, Sempozyuma olan ilgiyi göstermesi açısından dikkat çekiciydi.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı, 2004 yılında hipofiz hastalıkları hakkında farkındalığı artırmak ve bilimsel paylaşımlarda bulunmak üzere ülkemizdeki ilk Hipofiz Sempozyumunu düzenledi. Takip eden yıllarda Hipofiz Sempozyumları, geleneksel hale geldi, her yıl giderek artan katılım ve bilimsel kalitesi yüksek içerikle yapılmaya devam etti. Artık geleneksel hale gelen Hipofiz Sempozyumları, ilgili branş hekimleri tarafından her yıl büyük bir istekle beklenen, bilimsel içeriği yüksek, kaliteli akademik faaliyetlerin başında geliyor.

2017-11-21T11:25:52+00:00 Kasım 20, 2017|Seçkiler|