100’üncü Yıl Mezunları Beyaz Önlüklerini Giydi!

//100’üncü Yıl Mezunları Beyaz Önlüklerini Giydi!

100’üncü Yıl Mezunları Beyaz Önlüklerini Giydi!

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk tıp fakültesi olan Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Cumhuriyetimizin 100’ücü olan 2023 yılında mezun olacak çiçeği burnunda Ankara Tıplılar, beyaz önlüklerini giyerek tıp öğrenimine ilk adımlarını attı.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Tören ve Öğrenci Etkinlikleri Komisyonu tarafından, “2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Dönem I Açılış Haftası Uyum Programı” adı altında 12, 13, 14, 15 Eylül 2017 tarihlerinde, çoğunlukla Fakültemiz Morfoloji Binası Ord. Prof. Dr. Abdülkadir Noyan Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliklerde yeni Ankara Tıplılar fakültelerini tanımaya başladı. Etkinliklerin son günü olan 15 Eylül de ise, yeni Ankara Tıplılar, Üniversitemizin diğer yeni öğrencileri ile birlikte ‘Bilim Ateşinin Yakılması ve Atatürk’e Saygı’ adı altında düzenlenen Anıtkabir yürüyüşüne katıldı.

Dönem I Açılış Haftası’nın açılış programında Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Gülfem Elif Çelik, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Ateş, Temel Tıp Bilimleri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Bizden Sabuncuoğlu, Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Çetin Erol, Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Gürel, yeni Ankara Tıplı öğrencilere Fakültemiz ve tıbbın alanları ile tıp bölümleri hakkında tanıtıcı bilgiler paylaştı.

Uyum Programı’nda, koordinatörlüğünü Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrenci temsilcisi Naci Yılmaz’ın yaptığı ‘Öğrenci Gözü ile Ankara Tıp’ adlı bir interaktif sunum/tartışma gerçekleştirildi.

İlk ders Prof. Dr. Sadi Güleç’ten ve Doç. Dr. Enver Özgencil’den
Uyum programların bir klasiği haline gelen ilk dersi, bu yıl Fakültemiz Kardiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Sadi Güleç ve Algoloji Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. G. Enver Özgencil verdi.

Öğrenci kulüpleri tanıtımları
Üniversitemiz ve Fakültemiz birimlerinin tanıtıldığı Uyum Programı’nda, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren 17 öğrenci kulübü, yeni Ankara Tıplılara faaliyetleri hakkında tanıtımlar yaptı.

Beyaz Önlük ile hekimliğe ilk adım
Uyum Programı’nın en heyecanlı anı, şüphesiz Beyaz Önlük Giydirme Töreni oldu. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyeleri, yeni Ankara Tıplılara, hekimliğin sembollerinden olan beyaz önlüklerini giydirdi. Beyaz önlüklerini giyen genç hekim adaylarının heyecanı görülmeye değerdi. Önlüklerini giyen Cumhuriyetimizin 100’üncü yıl mezunları, Fakültemiz Dekanın Prof. Dr. Gülfem elif Çelik ve öğretim üyelerimizi ile birlikte Morfoloji Binası merdivenlerinden hep birlikte fotoğraf çektirdi.

2017-09-21T10:02:10+00:00 Eylül 14, 2017|Seçkiler|