Ankara Tıp Fakültesi 2017 Mezunları Hekimliğe İlk Adımı Attı

//Ankara Tıp Fakültesi 2017 Mezunları Hekimliğe İlk Adımı Attı

Ankara Tıp Fakültesi 2017 Mezunları Hekimliğe İlk Adımı Attı

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılında, 6 yıllık tıp öğrenimlerini tamamlayarak mezun olan 332 yeni hekimimiz için 30 Haziran 2017 tarihinde Fakültemiz Morfoloji Yerleşkesinde “Hekimlik Andı ve Diploma Töreni ” düzenlendi.

Tören sabahı Dekanımız Prof. Dr. Şehsuvar Ertürk başkanlığındaki heyetle birlikte Anıtkabir’i ziyaret eden yeni mezunlar, daha sonra Morfoloji Yerleşkesi arka bahçesinde 2017 yılı mezunları anısına fidan diktiler.

Fakültemiz Morfoloji Yerleşkesi’nde düzenlenen ‘Hekimlik Andı ve Diploma Töreni’ne Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Bahaddin Güzel, YÖK Üyesi ve Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çetin Erol, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Şehsuvar Ertürk, Üniversitemizin diğer fakülteleri ve yüksekokullarının dekan ve müdürleri, Fakültemiz öğretim üyeleri ve mezun olan öğrencilerimizin aileleri ve yakınları katıldı.

Mezun öğrencilerimiz arasında elde ettikleri derecelerle ilk 10 sırayı alanlar, mezuniyet belgeleri, Ankara Tıp flamaları ve çiçeklerini YÖK Üyesi Prof. Dr. Çetin Erol, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahaddin Güzel ve Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Şehsuvar Ertürk’ün ellerinden aldı.

Törende Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bahaddin Güzel, Dekanımız Prof. Dr. Şehsuvar Ertürk ve dönem birincisi Dr. Çağlayan Bozkurt konuşma yaptılar. Hekim olmanın koşulu niteliğindeki ‘Hipokrat Andı’nı Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Şehsuvar Ertürk ile birlikte içen genç hekimlerimizin coşku ve heyecanı görülmeye değerdi.

Törenin daha sonraki bölümünde dönem birincisi Dr. Çağlayan Bozkurt, mezuniyet meşalesini yaktı ve mezunlar kütüğüne çivi çaktı. 2016-2017 dönemi mezunlarının, fakülte flaması ve mezuniyet meşalesini 2017-2018 döneminde mezun olacak öğrencilerimize teslim etmesinin ardından, yeni mezun genç hekimler mezuniyet belgelerini ve Ankara Tıp flamalarını öğretim üyelerimizin elinden aldılar.

Törenin son kısmı büyük bir coşkuya sahne oldu. Dekanımız Prof. Dr. Şehsuvar Ertürk’ün talimatıyla püskül çevirip kep fırlatan yeni mezunlar, Ankara Tıp’tan mezun olmanın onurunu hep birlikte yaşadı.

2017-07-05T08:55:54+00:00 Temmuz 5, 2017|Seçkiler|