Erken yaşta aramızdan ayrılan, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı-Algoloji Bilim Dalı öğretim üyesi rahmetli Prof. Dr. Yeşim Ateş’in anısına düzenlenen,  ilki 2011 yılında yapılan, iki yılda bir geleneksel olarak devam ettirilen, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Yeşim Ateş Ağrı Günleri, bu sene “Baş Ağrılarında Girişimsel Tedaviler” başlığı ile 3-4 Haziran 2017 tarihlerinde Fakültemiz İbni Sina Hastanesi Hasan Ali Yücel Konferans Salonu ve Algoloji Bilim Dalı ameliyathanesinde büyük bir katılım oranı ile gerçekleştirildi.

Toplantının ilk günü, bütün bilimsel toplantılarda olduğu gibi, Yeşim Ateş Ağrı Günleri’ne de  katılımı ile büyük destek veren Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Şehsuvar Ertürk, Sempozyum Başkanı Prof. Dr. İbrahim Aşık ve Algoloji Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Güngör Enver Özgencil’in konuşmaları ile başladı. Sempozyuma, sadece Ankara’dan değil, Türkiye’nin dört bir yanından katılan Nöroloji, Beyin ve Sinir Cerrahisi, Anesteziyoloji, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon, Radyoloji, Algoloji Anabilim ve Bilim Dalları öğretim üyeleri ve uzman hekimlerin sunumları ile baş ve yüz ağrıları ayrıntılı olarak işlendi.

Toplantının ikinci gününde ise ameliyathaneden canlı yayınla, Doç. Dr. Güngör Enver Özgencil ve Doç. Dr. Mert AKBAŞ tarafından baş ve yüz ağrılarında uygulanan bazı girişimsel işlemler, Hasan Ali Yücel konferans salonuna nakledilerek, Prof. Dr. İbrahim Aşık başkanlığında salon oturumlarında tartışıldı. Oldukça verimli geçen geleneksel sempozyum başarı ile tamamlandı.