Fakültemiz öğretim üyesi ve WAML(World Association  for Medical Law) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Berna Arda Katmandu Grand International Hospital’de 29 Mart 2017 tarihinde davetli olduğu programda bir konuşma yaptı.

Prof. Dr. Arda, “From deontology to bioethics; Where are we in 21st century?”  başlıklı konuşmasında tıp etiği, deontoloji ve biyoetik gibi temel kavramların günümüzde ne anlam taşıdıklarına ilişkin küresel görünümlerine değindi. Bir yandan biyoetik emperyalizm karşıtı Asya değerlerinin dile getiriliyor olması, öte yandan Amartya Sen’in Asya değerlerine karşı çıkan eleştirileri, insan haklarının ve demokrasinin tüm insanlık için ortak değerler olması Prof. Dr. Arda’nın konuşmanın temel eksenini oluşturdu. Prof. Dr. Arda, konuşmasında, Günümüzde “6P: Population, Poverty, Peace, Pollution, Politics, Progress” başlıklarında başarı kaydedilmeden biyoetik sorunlarının çözülmesinin mümkün olamayacağını  örneklerle vurguladı.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunlarından Nepalli öğrencimiz Dr. Binod Kumar Shah’ın da pediatri uzmanı olarak yenidoğan bölümü sorumlusu olduğu hastanede yapılan ve ilgi uyandıran konuşma,  hastane personeli tarafından izlendi. Ardından sorular ve katkılarla bir tartışma bölümü de yürütüldü.