Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı’nın katkılarıyla 26 Mayıs 2017 tarihinde Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi Hasan Ali Yücel Konferans Salonu’nda “TRİYAJ” Sempozyumu düzenlendi.

2005 yılında kurulan Acil Tıp Anabilim Dalı, Üniversitemizin misyonuna paralel başarılı bir organizasyona daha imza attı. Acil Tıp Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Onur Polat başkanlığında gerçekleştirilen ve acil servis için önemli bir konu olan acil hasta seçimi anlamına gelen “TRİYAJ” konusunun tüm yönleriyle ele alınarak incelendiği sempozyum, Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Müge Günalp Eneyli, Herkes İçin Acil Sağlık Derneği Başkanı Dr. Ülkümen Rodoplu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Serap Alsancak, Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Afsun Ezel Esatoğlu, İbni Sina Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. A. Ayşe Küçükdeveci ve Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şehsuvar Ertürk’ün açılış konuşmaları ile oldukça kalabalık katılımcı sayısı eşliğinde başladı.

Sempozyumun ilk seminerinde, ‘Triyaj Nedir’, ‘Hastane Öncesi Triyaj, Hastane Triyajından Farkı ve Önemi’, ‘Triyajın Medikolegal Boyutu’, ‘Dünyada Triyaj Modelleri’, ‘Türkiye’deki Triyajın Durumu’, ‘Triyajı Kim Yapmalı?’ sorularına konuşmacılar eşliğinde yanıtlar arandı.

Daha sonraki iki panelde; acil serviste Pediatrik, Geriatrik, Gebe, Engelli, Saldırgan, Ağrılı Hasta gibi özel durum içeren hastalara ‘ne şekilde triyaj yapılmalı’ konularına değinildi.

Sempozyumun son panelinde;  ‘Triyajda Sosyal Hizmetin Önemi’, ‘Acil Servisin Uygunsuz Kullanımı  ve Tükenmişlik’, ‘Triyajda İletişimin Önemi’, ‘Dökümantasyon ve Kayıt Tutmanın Önemi’, ‘Triyaj Hemşireliği ve Görevleri’ konularında bilgi paylaşımlarında bulunuldu.

Sempozyum; katılımcılara verilen katılımcı/teşekkür belgeleri ve kapanış konuşmalarının ardından kapanış bildirgesiyle son buldu.