Deney Hayvanları ve Araştırma Laboratuvarımızın (DEHAL) çalışma izni, ilgili bakanlıklar tarafından yapılan denetimler sonucunda 10 yıl süreyle yenilendi.

Fakültemiz Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve DEHAL Koordinatörü Prof. Dr. Eyüp Sabri Akarsu şu bilgileri paylaştı:
“Fakültemiz Morfoloji Binasının en üst katında hizmet veren Ankara Üniversitesi Deney Hayvanları ve Araştırma Laboratuvarı (DEHAL), ilgili bakanlıklarca denetlemeye tabi bir ünite. Laboratuvarımız, mevzuat gereği Tarım Bakanlığı’nca verilmekte olan “Deney Hayvanı Üretici/ Kullanıcı/ Tedarikçi Kuruluşlara Mahsus Çalışma İzni”ni 22 Mart 2007 tarihinde almış ve benzerleri arasında Türkiye’de çalışma izni alan ilk ünite olmuştur (2007/001). Ancak bu izin 10 yıl süreli olarak veriliyor. 2017 yılı itibarıyla izin süremiz dolduğu için, yenilenmesi talebinde bulunduk ve Bakanlık yetkilileri tarafından belirlenen bazı eksikliklerin giderilmesini takiben çalışma iznimiz 28 Mart 2027 tarihine kadar yenilendi.

DEHAL, deney hayvanı üretimi ve satışının yanı sıra bilimsel araştırma projeleri için Fakültemiz ağırlıkta olmak üzere tüm kurumlara alt yapı olanağı sağlıyor. Ayrıca Üniversitemiz Deney Hayvanları Yerel Etik Kurulu tarafından açılan deney hayvanı kullanım sertifika eğitim programının 40 saatlik uygulama derslerine de ev sahipliği yapıyor. Bu güne kadar 19 kez düzenlenen programa 790 araştırıcı katıldı ve sertifika almaya hak kazandı. Ayrıca Tarım Bakanlığı’nın Ankara Lalahan ve Etlik’te bulunan Veteriner Hayvancılık Araştırma Enstitülerinin düzenledikleri deney hayvanları kurslarının uygulama dersleri de laboratuvarımızca yapılıyor.”

Daha ayrıntılı bilgiye aşağıdaki adreslerden ulaşılabilir: