Psikiyatrinin duayen ismi Prof. Dr. Rasim Adasal Anısına Sempozyum

//Psikiyatrinin duayen ismi Prof. Dr. Rasim Adasal Anısına Sempozyum

Psikiyatrinin duayen ismi Prof. Dr. Rasim Adasal Anısına Sempozyum

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nın kurucu öğretim üyesi Prof. Dr. Rasim Adasal anısına Fakültemiz ve Türkiye Ruh Sağlığı ve Tedavi Vakfı tarafından bir sempozyum düzenlendi.

Türk Tıbbına ve Psikiyatri Bilimine çok büyük katkıları olan bu değerli bilim insanının anısına gerçekleştirilen sempozyuma Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahaddin Güzel, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Şehsuvar Ertürk, Fakültemiz Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bedriye Öncü ile Anabilim Dalından emekli olan ve halen görev yapan çok sayıda öğretim üyesi, Prof. Dr. Rasim Adasal’ın hayatta olan en eski öğrencisi, Türkiye Ruh Sağlığı ve Tedavi Vakfı Başkanı ve Ankara Üniversitesi Çınarı Prof. Dr. Çoşkun Şarman ile çok sayıda davetli katıldı.

Prof. Dr. Rasim Adasal’ın hayatından kesitlerin sunulduğu sempozyumda, Adasal’ın birçok yakını, arkadaşı ve öğrencisi, duayen hocamız ile ilgili duygularını ve anılarını paylaştı.

Rasim Adasal Tez Ödülü Dr. Yasemin Hoşgören Alıcı’ya
Sempozyumda, Prof. Dr. Rasim Adasal Tez Ödülü de verildi. Uzmanlık tezi ödülü, Prof. Dr. Çoşkun Şarman ile Fakültemiz Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Işıl Sayıl tarafından Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalından Yasemin Hoşgören Alıcı ve Alıcı’nın tez danışmanı olan Prof. Dr. Halise Devrimci Özgüven’e takdim edildi.

Terör Toplum ve Birey Paneli
Sempozyumda, Terör Toplum ve Birey konulu bir panel de düzenlendi. Moderatörlüğünü Fakültemiz Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bedriye Öncü Bayrak’ın yaptığı panelde, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalından Prof. Dr. Abdülkadir Çevik, Prof. Dr. Yıldırım Beyatlı Doğan ve Uz. Dr. Burçin Çolak, davetlilere, terörün toplum ve birey üzerindeki etkisi, terörün psiko-sosyal nedenleri, birey ve toplumun terör karşısındaki tavrı gibi konuları bilimsel kriterler ışığında irdeledi.

2017-03-30T12:22:46+00:00 Mart 28, 2017|Seçkiler|