Plastik Cerrahi’ye Görüntüleme Sistemi Bağışı

//Plastik Cerrahi’ye Görüntüleme Sistemi Bağışı

Plastik Cerrahi’ye Görüntüleme Sistemi Bağışı

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı tarafından 16 Mart 2017 tarihinde, Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Türker Özkan eliyle Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’na SPY Floresans Görüntüleme Sistemi bağışlandı.

Dünyada 845 merkezde bulunan SPY sistemi, gerçek zamanlı kan akımını, doku-organ perfüzyonunu, lenfatik kanalları ve lenf nodlarını görüntülemek, analiz etmek, raporlamak ve arşivlemek için kullanılan bir floresans görüntüleme sistemidir. Bu sistemin kullanımı sayesinde vasküler anjiyografi, mikrovasküler dolaşımın,   doku perfüzyonunun ve venöz dönüşün değerlendirilmesi, lenfatik kanalların ve sentinel lenf nodlarının görüntülemesi, analiz ve raporlanması işlemleri ameliyathane, poliklinik oramı ve hasta odalarında yapılabilecek.

SPY sistemi, plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahi pratiği içinde yer alan çeşitli mikrocerrahi ve rekonstrüksiyon ameliyatlarında, lenfödem ve komplike yaraların tedavisinde, dolaşımı objektif şekilde değerlendirememekten kaynaklanan komplikasyonlar ve bunlara bağlı olarak doğan gereksiz maliyetleri azaltmak maksadıyla kullanılacak. Klinik kullanımın yanı sıra birçok bilimsel araştırmanın yapılmasına da olanak sağlayacak.

2017-03-28T14:50:23+00:00 Mart 28, 2017|Seçkiler|