ATREG’den 6’ıncı Enstalasyon Sergisi

//ATREG’den 6’ıncı Enstalasyon Sergisi

ATREG’den 6’ıncı Enstalasyon Sergisi

Fakültemiz öğrenci topluluklarından Ankara Tıp Resim Heykel Grafik Tasarım Topluluğu’nun (ATREG) “Soyunmaya karar verdim” temalı 6’ıncı Enstalasyon Sergisi 21 Mart 2017 tarihinde Fakültemiz Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Murat Aksoy, Fakültemiz öğretim üyeleri, öğrenciler ve birçok sanatseverin katılımıyla açıldı.

Sergi, bu yıl, “Soyunmak En Basit Anlamıyla Örtülerini Kaldırmaktır” temasıyla açıldı. Temayı başka açılardan irdeleyen 16 eseri kapsayan Enstalasyon Sergisi, Fakültemiz Morfoloji Binasının farklı alanlarına yerleştirildi. Ziyaretçiler, sergiyi kroki eşliğinde gezdi. Sergide Elif Kınacı, Doğuşhan Sevgen, Bilge Poyraz, Zeynep Gözde Buğdaycı, Cannur Birday, Itır Hüda Ölmez, Zeynep Çelebi, Doğa Şentürk, Ceren Yüceer, Rabia Işılay Çiftçi, Işılay Manzak, Yunus Emre Dalkılıç, Büşra Çalış, Emre Erensevi’nin çalışmaları yer aldı. 21 Mart – 7 Nisan 2017 tarihleri arasında açık olan sergi, Morfoloji Binasında Ankaralı sanatseverlerle buluştu.

Ankara Tıp Resim Heykel Grafik Tasarım Topluğu (ATREG) tarafından sergi ile ilgili şu bilgiler paylaşıldı: “Yerleştirme sanatı” anlamına gelen enstalasyon, biçimden çok düşünceye önem veren kavramsal sanat türü olduğu için bilim insanı olan bizlere kendimizi anlatmanın güzel bir yolu olarak görünüyor.

Soyunmak en basit anlamıyla örtülerini kaldırmaktır. Fikirlerinin, duygularının, anılarının, teninin… Kimi zaman dünyaya ilk geldiğin, en masum olduğun ana dönüş çabası; kimi zamansa masumiyetini tamamen kaybetmektir.

Hepimiz soyunmaktan korkarız. Oysaki; insana dair, kendi sınırları içerisinde kalması gereken onca şeyin topluma açıldığı, mahremiyetin toplumsal olanla karıştığı dünyada, hepimiz şeffaf evlerde yaşıyoruzdur belki de. Başkasının çıplaklığına tahammül edemememizin sebebi de; kendimize dair kabullenemediğimiz ne varsa hepsinin başkalarının çıplaklığıyla yüzümüze vurulmasıdır aslında. Zaten çıplak olduğumuzun ayırdına varamayarak, soyunmaya karar vermekten korkmaya devam ederiz.

Soyunmaya karar vermek, kişinin bedeni üzerindeki hakimiyetin kendisinden çok topluma, otoriteye ait oluşuna bir başkaldırıdır aynı zamanda. Soyunma eylemi hem bir meydan okuma hem de bir yüzleşmedir.”

2017-03-31T14:45:18+00:00 Mart 28, 2017|Seçkiler|